Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus
Sat je uradjen od najkvalitetnijih komponenti:
 
ELEKTRONIKA
 
 1. Procesor je PIC-ov i odlikuje ga izuzetno mala potrošnja. Sat može sa dve obične AA baterije od 1,5 V da radi preko 1,5 godina bez gašenja. Ovaj procesor se koristi u vojnoj industriji za najsoficistiranije naoružanje. Odabrali smo da ga ugradimo u naše proizvode zbog svoje pouzdanosti u svim uslovima (radi na tempraturama od -600C -
1100C) kao i zbog izuzetno male potrošnje struje. Jasno je da njegove mogućnosti daleko prevazilaze potrebe koje zahteva digitalni šahovski sat.
2. Dugmići za programiranje su membranski silikonski. Ove dugmiće odlikuje mogućnost velikog broja pritiskanja. Za razliku od običnih dugmića koje poseduju svi ostali satovi i koji imaju mogućnost od 3000 - 5000 pritiskanja membranski dugmići su deklarisani na minimum 200 000 pritiskanja. Ovi dugmići se inače ugradjuju u skenere, najkvalitetnije daljinske upravljače i u vojnu opremu
3. Displej je stakleni, promera preko 5". Antirefleks staklo mu omogućava jasnu vidljivost i u uslovima direktnog svetla.
4. Biper za zvučćne signale je od proizvodjača TDK.
5. Prekidač za aktiviranje poteza igrača je beskontaktni, renomiranog američkog proizvodjača. Ovo mu omogućuje dugovečnost i pouzdan rad. Ima mnogo duži vek trajanja od kontaktnih prekidača. Pozicioniran je tako da je zaštićen od loma bez obzira kojim jačinom igrači pritiskaju prekidač (klackalicu) posle odigranog poteza. 
6. Sva ostala ugradjena elektronika otpornici, kondezatori, diode... je brand name.
 
OSTALA OPREMA
 
1 Kutija je drvena. Izradjena je od masiva i drveta prve kategorije. U zavisnosti od raznih modela kutija je izradjena od parene bukovine I klase, belog jasena kod modela rustik, trešnje I klase i belog slavonskog hrasta I klase. Obzirom da je izradjena od masiva debljine 7mm - 7,5 mm kutija je izuzetno čvrsta. Drvo od kojeg su kutije izradjene je sušeno tako da ne postoji mogućnost njegove kasnije deformacije u bilo kojim normalnim uslovima eksploatacije.  
2. Nosači i dno su uradjeni od ABS plastike koja se koristi kod najboljih uredjaja i koja je mnogo skuplja i kvalitetnija od plastike koja se najčešće koristi.