feb 17 Napisano 
Objavljeno u O proizvodima

Šahovski sat AM1401c

Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Nakon višegodišnjeg rada na njegovom razvoju i mnogo testiranja na raznim turnirima konačno u slobodnoj prodaji izuzetno kvalitetan sat za šahiste. Drveni digitalni šahovski sat model AM 1401 c je sat namenjen prvenstveno za takmičenja. Sat poseduje komunikaciju sa digitalnom šahovskom tablom proizvodjača DGT koja je za sada jedina na tržištu. Ovaj model takodje ima i komunikaciju sa digitalnom tablom koju razvija firma Chess plus. Kombinacija ovog sata i table omogućuje niz pogodnosti koje trenutno ne postoje u ponudi ni jednog proizvodjača.

Sat je izradjen od najkvalitetnijih komponenti koje se mogu naći na tržištu. Detaljnije o ugradjenim komponentama možete pogledati na stranici oprema.

Osnovne karakteristike novog digitalnog šahovskog sata "Chess-plus" i ono što ga čini najboljim od svih satova koji su trenutno u ponudi je:

1) Za razliku od ostalih, "Chess-pluss" je šahovski sat sa drvenom klackalicom i kućištem, jako kvalitetne izrade.
2) Najjednostavniji je za upotrebu od već poznatih šahovskih satova.
3) Mogućnost korišćenja svih tipova i perioda igre ugrađena je na satu.
4) Precizan u merenju vremena sa izuzetno malom potrošnjom baterija. Sa dve AA baterije može neprekidno raditi 18 meseci.
5) Kompatibilan sa svim elektronskim tablama.
6) Usaglašen sa svim FIDE pravilima šahovske igre.
7) Veliki displej promera preko 5" sa anti-refleks staklom i jasnom vidljivošću brojki, što se lepo može videti na fotografijama (nema nikakve senke, iako je snimljeno sa blicem).

Novo:

1) Postojanje „nultog” moda sa pamćenjem poslednjeg zapisa vremena pre isključenja, čak i iznenadnog isključenja
2) Jednostavno ispravljanje nelegalno odigranog poteza bez mogućnosti greške i bez mogućnost da i jedan igrač bude oštećen
3) Mogućnost programiranja modova sa i bez brojanja poteza. Do sada su se većinom koristili metodi da sat dodaje vreme posle odigranog 40. poteza. Međutim, na sve više međunarodnih takmičenja, vreme se dodaje kad prvom igraču padne zastavica. Kod ovog sata postoje obe mogućnosti.
4) Mogućnost programiranja sa i bez blokiranja vremena prilikom „pada zastavice”. Sudija sam može odabrati šta će se desiti kada jednom igraču padne zastavica. Prva mogućnost je da se sat blokira, a druga da igraču kome nije pala zastavica i dalje teče vreme. Ovaj sat omogućava takav izbor.
5) Prelazak na sledeću partiju ili režim rada bez isključivanja. Sat se ne mora stalno uključivati i isključivati. Prelazak na sledeću partiju vrši se kombinacijom dva dugmeta. Ovo je izuzetno podesno za cugeraše.

Ova stranica Vam omogućava da svojim komentarima, sugestijama i kritikama doprinesete daljem razvoju i usavršavanju našeg proizvoda. Biće nam veliko zadovoljstvo da podelite svoje utiske sa nama i budućim korisnicima.

Hvala

6204 Poslednji put izmenjeno sreda, 06 jul 2016

Administrator sajta će u najkraćem roku odgovoriti na vaša pitanja i sugestije.  

Više iz ove kategorije Šahovski sat AM1401 »

1 komentar

  • četvrtak, 07 maj 2015 13:51 napisao/la Dražen Link komentara

    Izvanredan. Vrlo sam zadovoljan.

Ostavi komentar